תוספי תזונה הם מרכיבים חשובים מאד עבור בניית מסת הגוף שלכם. כל הנושא של שרירים, קיבורות, בטן מפותחת וחזה מזדקר נשען למעשה על תוספי תזונה לא פחות משהוא מסתמך על רמת הקושי של האימון עצמו. מדוע? משום שהם מממשים 2 תהליכי עומק בגוף האדם: יוצרים אנרגיה ונמרצות וגם מוסיפים קלוריות לגוף באופן מדורג שאינו מביא להשמנת יתר אלא לבניית הגוף בדרך יפה ומחוטבת. מהו הסוד שאנשים רזים רבים הלכו בעטיו לפניכם והצליחו בענק בצל שגרת אימוני חדר כושר?
פחמימות, פחמימות ועוד פחמימות
תתפלאו אבל כל מה שסיפרו לכם שרק חלבון מסמל בריאות ופחמימות פותחות פתח לסוכרים לא מאד מדויק. דווקא החלק הסופי של המשפט נכון יחסית: פחמימה היא חלקיק סוכר. יחס ההמרה בין כל גרם פחמימה לגרם סוכר שנוצר בגוף לאחר מכן הוא 1:1, שלא תהיינה טעויות. אם כן, מדוע אנו ממליצים לכם על פחמימות? כי סוכרים הם לא רק ממתקים, צבעי מאכל ופירות. הפחמימות שלהם נחשבות לפשוטות ביותר כי קצב העלאת רמת הסוכר שנוצר בעטיים גבוה. אבל כמוהו גם קצב הירידה, מה שלא מגביר את תחושת השובע. ישנן פחמימות מורכבות שנמצאות במאכלים לבנים (לחם ואורז לבן) שנשמרות יותר זמן והפחמימות האיכותיות ביותר נמצאות במאכלים המלאים (לחם ואורז מלא). היעד שלכם הוא לרכוש סוגי אבקות חלבון המבוססת על פחמימות איכותיות אשר מוסיפות ערך של 500 קלוריות ליום לגופכם. כדי להגיע ליעד יש לכלול במינון גם מעט פחמימות פשוטות ממאכלים ממותקים.
מבנה הרכב התזונה של המתעמל הרזה
המתעמל הרזה מתחלק לשני סוגים: אדם שהוא ממש רזה ללא מסת שריר ואדם רזה מתון עם מעט מסת שריר. הראשון חייב, בנוסף לגיינר פחמימות, לאכול גם ארוחה ממשית, פחמימתית, למשל פסטה בשיעור של 200-300 גרם יומיים. בנוסף, עליו לצרוך שומנים ממקורות טבעיים כמו אבוקדו, טחינה ופיצוחים. לעומתו, המתעמל הרזה פחות יכול להשתמש בגיינר במקום ארוחה, אבל עליו לרכוש דגם שיש בו יחס מוקפד גם של חלבונים.
מבנה הגיינר אצל כל אחד מהמתעמלים
עבור אדם רזה מאד ללא מסת שריר יש להתנהל עם אבקות חלבון בו יחס הפחמימות לעומת חלבונים הוא 1:4 או 1:5 לטובת הפחמימה. עבור אדם רזה מתון עם מסת שריר קטנה רצוי לעבוד עם דגם בו היחס הוא 1:2 או 1:3, כלומר יש בו חלבונים בשיעור יותר גבוה מאשר בגיינר לאנשים רזים מאד.